Delovne uniforme, poleg tega da zaposlenim zagotavljajo udobje in zaščito, vplivajo na celostno podobo podjetja. Od panoge do panoge se barve, funkcionalnost in ustreznost delovnega oblačila prilagajajo potrebam delavca.
Delavna oblačila v zdravstvu morajo biti udobna, zračna in izdelana iz naravnih materialov, ki se lahko pogosto perejo in tako vzdržujejo zahtevano raven higiene. Kuharji, natakarji in drugi zaposleni v gostinstvu, ki nosijo delovna oblačila v kuhinji in strežbi, morajo nositi kombinacijo oblačil in barv, ki vse zaposlene poenotijo v skladno ekipo gostinskega lokala ali kuhinje. Pri delovnih uniformah za kuhinje je brezhibna čistoča in urejenost nujna, prav tako pa morajo biti njihova delovna oblačila funkcionalno zasnovana, da se zaposleni v njih lahko prosto giblje in ima dodatke, ki so praktični za delo – žepi, predpasniki, pokrivala.
Posebna kategorija so delovna oblačila za varilce, ki morajo biti poleg tega, da so udobna in praktična, tudi varna pred ognjem in vročino. Izdelana morajo biti iz posebnih antistatičnih in ognjevarnih materialov, ter morajo zadostiti predpisanim standardom in zakonskim pravilom.
Delovna oblačila lahko podjetja iz različnih gospodarskih panog najamejo in se tako izognejo stroškom oblikovanja, nabave, čiščenja in popravil delovnih oblačil ter njihove zamenjave ob izrabi. Običajno je v ponudbo najema delovnih oblačil vključena tudi dostava čistih in popravljenih delovnih uniform v podjetje oziroma obrat, kjer jih zaposleni potrebujejo, prav tako pa nudijo tudi skladiščenje delovnih oblačil, če se ta menjajo glede na letni čas.