Članki o temah, ki vas zanimajo.

Hrana in pijača, Zdrava prehrana

Uporaba kajmak sira in njegova pridelava

Kajmak sir

Kajmak je sir, ki se ga dan danes uporablja po vsem svetu, njegova proizvodnja pa je bila včasih lokalizirana le na Balkan in bližnjo vzhod. Gre pravzaprav za sir z visoko vsebnostjo mlečne maščobe. Ločimo mladi kajmak in zreli kajmak. Mlad kajmak je bel in je nekoliko nežnejšega okusa, poleg tega pa je tudi mehkejši, medtem ko je zreli kajmak trdnejši, veliko bolj slan in rumenkast. Omeniti velja tudi, da ima mlad kajmak krajši rok trajanja in ga je tako priporočljivo porabiti v dveh tednih, medtem ko ima zorjeni kajmak rok trajanja tudi vse do šest mesecev. Kajmak lahko uporabimo kot namaz za kruh ali pa ga postrežemo ob narezku, nikakor na ne smemo pozabiti na odlično kombinacijo žara in kajmaka.

Kajmak

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close