Čeprav je mleko bogat vir beljakovin, mineralov in vitaminov, imajo nekateri ljudje težave z laktozno intoleranco, saj njihovo telo ne presnavlja naravnega mlečnega sladkorja. To lahko povzroča prebavne motnje z napihnjenostjo, drisko in krči.
Navkljub temu, pa se mlečnim produktom ni potrebno odreči, saj odlično alternativno predstavlja mleko brez laktoze. Živila brez laktoze vsebujejo enaka hranila kot produkti z mlečnim sladkorjem. Mleko brez laktoze tako vsebuje kalcij, vitamin D, kalij, natrij, beljakovine in druge snovi, ki so pomembne za zdravje in dobro počutje. Vsi izdelki brez laktoze Zelene Doline iz Mlekarne Celeia so proizvedeni iz slovenskega mleka in nosijo certifikat »Brez GSO« ter zaščitno oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«. Slovensko trajno mleko brez laktoze ima 3,5 odstotno vsebnost mlečne maščobe. Pri tem daje rahlo sladkoben okus, ki je produkt galaktoze in glukoze, ki nastaneta pri predelavi mlečnega sladkorja. Iz Zelenih Dolin prihaja tudi sadni jogurt brez laktoze ter z naravno aromo in velikimi koščki sadja, kot je ananas, jagoda, breskev in borovnica. Navadni jogurt brez laktoze pa ima osvežilen in blag okus ter nizko vsebnost mlečnih maščob. Mlekarne Celeia izdelujejo tudi poltrdi sir brez laktoze. Vsi sirni izdelki brez laktoze imajo nacionalni zaščitni znak Višja kakovost. Prav tako jih odlikuje proizvodni proces, ki poteka brez dodajanja konzervansov.