nasveti za vas

Članki o temah, ki vas zanimajo.

Hrana in pijača, Sladice, Zdrava prehrana

Nikar se ne odrekajte sladicam – privoščite si torto brez glutena

Torte in ostale sladice brez glutena in laktoze

Če ste preobčutljivi na gluten ali laktozo, je potrebno prehrano prilagoditi – tudi sladice. Včasih je iskanje pravih sestavin predstavljalo težavo, danes pa nič več, saj je na trgu dovolj kakovostnih nadomestkov, da se tudi alergiki lahko brez skrbi posladkate in si privoščite odlično torto brez glutena ali kakšno drugo slaščico. Kljub temu pa velja izbiri sestavin posvetiti dovolj pozornosti in se dobro prepričati kaj določena živila vsebujejo. V naši ponudbi boste našli celoten program, namenjen ljudem s celiakijo in vsem, ki se želijo glutenu in laktozi izogniti zaradi kakšnega drugega razloga.

Pecivo brez glutena

Za pripravo hrane ter sladic brez glutena in laktoze obstaja veliko receptov, ki so prilagojeni drugačnim sestavinam, saj se npr. moka za slaščice brez glutena, pri peki obnaša drugače kot navadna pšenična moka. Takšne sladice se pečejo dlje časa in na nižji temperaturi kot običajne. Prav tako je odvisno kaj boste pekli – drobno pecivo, biskvit ali torto brez glutena. Za začetnike priporočamo že pripravljene mešanice, ki jih lahko najdete na naši spletni strani, izkušenejši pa lahko sestavine mešate sami in se poigravate z različnimi dodatki. Na voljo so vam odlične sladkorne in modelirne mase, mešanice za kreme, barve, dekoracije in ostali izdelki, brez katerih pri peki sladic brez glutena in laktoze pač ne gre.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close